Скептична съм, че ще можем чрез подходящи закони да обхванем всички

...
Скептична съм, че ще можем чрез подходящи закони да обхванем всички
Коментари Харесай

Мариана Тодорова: Ние сме безвъзвратно закъснели по отношение на регулаторните рамки за ИИ

Скептична съм, че ще можем посредством подобаващи закони да обхванем всички недостатъци, които занапред ще виждаме като влияние от изкуствения разсъдък. Това сподели в предаването  " България, Европа и светът на фокус "   на  Радио " Фокус "  футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

" Ние сме окончателно закъснели във връзка с регулаторните рамки. В Америка демокрацията действа, тъй че всички за търсят своите права за всичко, и това е и механизъм за доста добър коректив, само че от време на време и опортюнистите се възползват от това. Как обаче може да контролираме обстоятелството, че изкуственият разсъдък още следващата година в Америка ще се употребява като част от пропагандата машина за провеждането на новите избори, и чат-ботовете ще заменят човешката тролове. И в действителност от метода, по който тези истории ще бъдат публикувани и изпратени на консуматори в техните обществени медии, в случай че те са написани добре, безапелационно, те биха могли да преобърнат резултатите за изборите. Това може ли да се контролира правно? Все още не. Вероятно до една-две години ще го има. Но до момента в който съществува тази празнина, доста хора биха могли да се възползват ", разяснява футурологът.

Тя означи, че всеки един от нас, преди да чакаме отбрана от правосъдната система или от решението на обособените национални страни, е да употребяваме и да познаваме технологията: " Изкуственият разсъдък ще бъде неизбежна част от нашия живот за в бъдеще желаеме или не желаеме това, само че в действителност би трябвало да имаме персоналната мотивация да се самообразоваме всеки ден, за това ползвайки я, по какъв начин можем в действителност да надградим своето мнение, да спестим доста време, в това число и това, че изкуственият разсъдък би могъл да помогне работната седмица да е четири дни, тъй като покачва успеваемостта. Но в същото време да сме наясно, че не всичко е такова, каквото наподобява, че би трябвало да ревизираме, че би трябвало да запазим своите старания да четем източниците и да не се предоверяваме на сляпо. Това можем да създадем преди тези по-тромави законодателни машини и решения на националните страни да се задействат и да намерят решение на тези проблеми ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР